EN GOD PAJ SOM BRUKAR TA SLUT BLAND DET FÖRSTA.
Kommer inte riktigt i håg vart jag fått receptet i från.
För 4-6 personer.
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2-3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
1 pkt crabfish ca 200-250g
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
3-5 msk finskuren purjolök
1 msk chilisås
Dill rikligt
ca 1/2tsk Salt
ca 1krm Peppar
Dekoration:
En burk räkor
Dill
Citron
Gör så här
Gör en pajdeg. Brukar gå smidigt i matberedare. Mät upp mjölet i blandarskålen. Skär det kalla smöret/ margarinet i bitar och lägg ner i mjölet. Kör 20-30sekunder tills degen blir smulig. Späd med lite vatten lite i sänder genom tubröret. Stanna maskinen så fort degsmulorna format sig till en degboll.
Tryck ut pajdegen i en pajform ca 25cm i dameter. Nagga degen med en gaffel och ställ in den i ugnen 15-20 minuter.Grädda och låt svalna.
Skär crabsticken i små bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Fyll pajskalet med fyllningen dekorera med dill räkor och citron.
Temp?
SvaraRadera