Etiketter

lördag 3 december 2011

Julgodis Lakrittryffel

Köpte en mycket trevlig bok Söta saker av Therésia Erneborg.
Där hittade jag ett recept på Lakritstryffel.
Har inte riktigt gillat tryffel förut men denna sort tog slut snabbt.

När jag gjorde min tryffel gjorde jag så här.

200g Fazers mörka bak och dessert choklad
1dl vispgrädde
en stor dl med Dansk peppar (köpt på Ö&B)
Hackade chokladen grovt och kokade upp grädden. Rörde i chokladen i grädden så den smälte.
Lät jag choklad/grädd blandningen svalna.

Hackade under tiden den Danska pepparn grovt med kniv. Oj vad det skvätte.
Nästa gång blir det i matberedaren, glömmer alltid av att jag har den.

Tömde sedan i Danska pepparn i choklad/ grädd blandningen och rörde om ordentligt.

Tömde upp röran i en form klädd med plastfolie. Ställde sedan in formen några timmar i kylen.

Skar sedan tryffeln i bitar och gjorde runda bollar med händerna och rullade dem sedan i strösocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar