Grundreceptet är hämtat från Receptfavoriter.se
Ingredienser till Fläskfilé med ädelost:
4 portioner
1 msk smör eller margarin
150 g grönmögelost
3 msk kapris
2dl vispgrädde
1 ask cocktailtomater 250 g
2msk oregano
500 g fläskfilé
Salt och vitpeppar
Så här lagar du Fläskfilé med ädelost:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort hinnor och senor från filén. Krydda med salt och peppar. Bryn filén runtom i matfettet i en stekpanna. Skär upp i 1 cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form.
Dela smula ner ädelosten i grädden. Koka osten med grädden samt kapris och oregano tills osten smält.
Häll såsen över filén. Dela cocktailtomaterna och strö dem över filén. Ställ in i ugn 15 min tills allt har blivit varmt och fått en fin färg.
Servera med pasta och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar